Workshop ‘Mensen motiveren en activeren’

Soms is het lastig te begrijpen waarom mensen niet doen wat ze zeggen; dat ze moeilijk te activeren zijn of dat ze adviezen in de wind slaan. Vrijwilligers die mensen in hun thuissituatie begeleiden hebben daar nogal eens mee te maken. De workshop van 29 november in Kesteren gaat over wat een vrijwilliger dan kan doen.

Vrijwilligers merken soms dat informatie niet altijd overkomt of dat iemand wel ‘ja’ zegt, maar ‘nee’ doet. De trainer gaat in gesprek met vrijwilligers die op allerlei terreinen te maken hebben met mensen in hun thuissituatie. Zij laat zien welke stappen mensen zetten voordat ze tot actie overgaan. Door in een gesprek deze stappen niet over te slaan leert de vrijwilliger mensen te motiveren en te activeren. De trainer, Hetty de Laat, is communicatietrainer zorg en welzijn. Zij leert professionele en vrijwillige hulpverleners de fijne kneepjes van motiveren en die in een gesprek te gebruiken Na afloop weten deelnemers aan de workshop beter hoe zij mensen kunnen motiveren en activeren.

De workshop ‘Mensen motiveren en activeren’ is op donderdag 29 november van 19.30-22.00 uur in het Dorpshuis in Kesteren.
De workshop is gratis en bestemd voor vrijwilligers uit Buren en Neder-Betuwe
Informatie en aanmelding: info@welzijnrivierstroom.nl 0344-602337

Terug naar nieuws