Werk en mantelzorg combineren

We zitten te wachten op het busje. Normaal is deze er altijd om 8:30 uur, maar om 8:45 uur is het busje er nog niet. Wat blijkt? Een jongen met dezelfde voornaam is afgemeld en de vaste chauffeur is met vakantie. Er is iets fout gegaan. Niet alleen voor mijn zoon, die nu thuis blijft, maar ook voor mij. Om 9:00 uur had ik een belangrijke afspraak op mijn werk. Ik moet schakelen en opnieuw een planning maken en al mijn afspraken verzetten. De week begint weer niet zoals ik in gedachten had.

Dit is een verhaal van een moeder van een zoon met het downsyndroom. Zij werkt 24 uur per week. Het combineren van werk en mantelzorgtaken is voor veel mantelzorgers belastend. De regelzaken geven veel mantelzorgers kopzorgen en stress. Wil je als mantelzorger ondersteuning in de regeltaken, dan kan de mantelzorgmakelaar van Welzijn Rivierstroom dit bieden.

Wat doet een mantelzorgmakelaar?
De mantelzorgmakelaar maakt in overleg met de mantelzorger en/of zorgvrager een overzicht van diens taken. Naast de zorgtaken zijn dit vaak ook regeltaken en verplichtingen op het gebied van werk. Vervolgens wordt bekeken wat er geregeld moet worden om al deze taken te combineren en daarnaast tijd over te houden voor sociale contacten en ontspanning. Denk hierbij aan regelingen op het gebied van wonen, zorg, welzijn, inkomen, wet- en regelgeving en verzekeringen. De mantelzorger behoudt te allen tijde de regie!

Welzijn Rivierstroom ondersteunt de mantelzorger
Welzijn Rivierstroom biedt ondersteuning aan mantelzorgers met als doel om de zorg vol te houden. Dit doet we op verschillende manieren. We organiseren regelmatig bijeenkomsten en/of trainingen en brengen een nieuwsbrief uit met interessante artikelen. Daarnaast kunnen wij respijtzorg regelen, zodat u met een gerust hart even iets voor u zelf kunt doen. Wij werken nauw samen met verschillende organisaties binnen de gemeente waardoor we goed kunnen informeren en adviseren.

Meer informatie
Mantelzorger zijn daar kies je niet voor, dat word je. Het is vanzelfsprekend om voor een naaste te zorgen. Welzijn Rivierstroom zorgt graag voor u! Zodat u de zorg (langer) vol kunt houden en niet overbelast raakt. Hebt u ondersteuning nodig om werk en mantelzorg te combineren en bent u benieuwd wat er mogelijk is? Neem dan contact op met Welzijn Rivierstroom op telefoonnummer: 0344-60 23 37.