Tranen van geluk

Op maandag 25 november heeft het tuinproject van Helicon Kesteren en Welzijn Rivierstroom plaats gevonden. Dit betekent dat leerlingen in vooraf geselecteerde tuinen bij inwoners van Neder-Betuwe helpen om de tuin winter klaar te maken.

“ Het is zo ongelooflijk fijn dat de leerlingen dit doen’ zei één van de mensen. “Je ziet het werk in de tuin liggen en toenemen, maar nu is het weg en dat geeft rust”. Het ontroerd de inwoner, want liever hadden ze het zelf gedaan, maar dat gaat niet.

Voor de 4de jaars leerlingen is het een leerzame dag. Enerzijds kunnen ze het geleerde in de praktijk brengen anderzijds leren ze een hoop nieuwe dingen bij. Voorafgaande zijn de leerlingen bij de inwoners langs geweest om te kijken wat de werkzaamheden zijn. En om een lijst te maken van het gereedschap wat er moet komen.

Met dit project rollen er bij inwoners wel wat traantjes van geluk. En project met veel toegevoegde waarde, omdat het de inwoner stimuleert hoe de tuin onderhoudsvriendelijk gemaakt kan worden en op welke manier er hulp in de toekomst kan komen. De waardering en impact is enorm en alle complimenten zijn voor de leerlingen!

Terug naar nieuws