Terugblik vrijwilligersavond 11 november

Donderdagavond 11 november organiseerde het Vrijwilligerssteunpunt Buren en de gemeente Buren een vrijwilligersavond. Een avond vol met informatie over de verschillende vrijwilligersfaciliteiten en een moment om elkaar weer te ontmoeten. De presentatie van de avond kun je hier vinden.

Wethouders Niko Wiendels en Karl Maier hebben de aanwezige vrijwilliger toegesproken met een woord over het belang van vrijwilligerswerk. Beide wethouders waarderen het mooie werk dat vrijwilligers in de gemeente Buren verrichten.

Marjolein Siebelink van Welzijn Rivierstroom is coördinator van het Vrijwilligerssteunpunt Buren. Bij dit steunpunt kun je terecht voor informatie, advies, trainingen en workshops rondom vrijwilligerswerk. In 2022 biedt het Vrijwilligerssteunpunt ‘De Vrijwilligersreis’ aan. Hierin gaan vrijwilligersorganisaties samen op zoek naar het vinden en binden van nieuwe vrijwilligers.

Vertrouwenspersoon Yèrma van Egeraat is er voor alle vrijwilligers in de gemeente Buren. Je kunt bij Yèrma terecht wanneer je te maken hebt met ongewenst gedrag tijdens het vrijwilligerswerk. Denk hierbij aan pesten, discriminatie, agressie en geweld, intimidatie en ongewenste intimiteiten.

Kernregisseur Esther Wormgoor heeft zichzelf ook voorgesteld tijdens deze avond. Inwoners kunnen bij kernregisseurs Esther en Simone terecht bij vraagstukken over de leefbaarheid. De kernregisseurs zijn de schakel tussen inwoners, partners in de samenleving, de ambtelijke organisatie, het bestuur en de politiek.

Tot slot heeft Henk Sprukkelhorst gesproken over de vrijwilligersverzekering. Alle vrijwilligers en mantelzorgers zijn namelijk ook door de gemeente Buren verzekerd. Hierbij geldt geen leeftijdsgrens. De verzekering is voor alle vrijwilligers die met hun vrijwilligerswerk een sociaal maatschappelijk belang dienen.

Aan het einde van de avond was het tijd voor de speeddate. Aan de hand van een aantal prikkelende vragen zijn de verschillende vrijwilligers met elkaar in gesprek gegaan over vrijwilligerswerk. Het Vrijwilligerssteunpunt Buren en de gemeente Buren bedanken alle sprekers en deelnemers voor hun aanwezigheid!

Vrijwilligersavond Speeddates – foto door Ranesh Balla