Meedenker in de gemeente Neder-Betuwe

Naast de onafhankelijke cliëntondersteuner kan er via Welzijn Rivierstroom een Meedenker ingezet worden. Een Meedenker is iemand die meedenkt met andere mensen. Bijvoorbeeld omdat iemand hulp nodig heeft. Een Meedenker is een vrijwilliger. Meedenkers kunnen mensen op een andere manier helpen dan beroepskrachten.

Een Meedenker heeft soms hetzelfde als een inwoner meegemaakt. Daardoor weet een Meedenker uit eigen ervaring wat kan helpen! De Meedenker kan in verschillende situaties in gezet worden: leven na een niet aangeboren hersenletsel, rouw, (levend)verlies, kind met autisme, omgaan met ADHD etc.  

Zou je graag met iemand willen spreken die met je meedenkt over een bepaalde situatie? Of ken je een andere inwoner uit de gemeente Neder-Betuwe die deze ondersteuning kan gebruiken? 

Meld je dan aan via het aanvraagformulier op www.welzijnrivierstroom.nl: ik zoek hulp. Om alvast een beeld te krijgen kan je bij opmerking aangeven in welke situatie je een meedenker nodig hebt. De coördinator neemt met je contact op om een kennismakingsgesprek in te plannen en zal tijdens dit gesprek de mogelijkheden bespreken.