Mantelzorgwaardering 2018

De gemeente Buren heeft waardering voor de inzet van mantelzorgers en wil hen ook in 2018 waarderen met een VVV- bon van € 35,-. Bent u mantelzorger maar heeft u dit nog niet kenbaar gemaakt bij Mantelzorgsteunpunt Buren?

Voor het aanvragen van de mantelzorgwaardering kunnen ‘nieuwe’ mantelzorgers zich melden bij Welzijn Rivierstroom. Aanvragen voor de mantelzorgwaardering 2018 kunnen worden ingediend tot 1 januari 2019. Om in aanmerking te kunnen komen voor de mantelzorgwaardering gelden er een aantal criteria. Mantelzorg is alle hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. Ook minder intensieve hulp, de hulp aan huisgenoten en de hulp aan instellingsbewoners zijn meegenomen. Mantelzorg is hulp die verder gaat dan de zo genoemde ‘gebruikelijke hulp’. Het gaat om onbetaalde hulp en mantelzorg kan nooit als een verplichting aan iemand opgelegd worden. Hulp aan mensen zonder gezondheidsbeperking, zoals oppassen op gezonde kleinkinderen, valt buiten de definitie. En degene aan wie u mantelzorg verleent moet inwoner zijn van de gemeente Buren. Betrokkene kan zelfstandig wonen, maar ook in een instelling. Er kan één mantelzorgwaardering per zorgvrager ingediend worden.

 

Staat u als mantelzorger geregistreerd bij Mantelzorgsteunpunt Buren dan hoeft u geen aanvraag in te dienen, want u ontvangt de mantelzorgwaardering automatisch. Als u als ‘nieuwe’ mantelzorger een aanvraag voor de mantelzorgwaardering 2018 heeft ingediend, dan wordt u ingeschreven als mantelzorger. U ontvangt de mantelzorgnieuwsbrief en u kunt gebruik maken van de mogelijkheden van Mantelzorgsteunpunt Buren.

 

Aanmelden of afmelden voor de mantelzorgwaardering 2018 of bij Welzijn Rivierstroom 0344-602337

Terug naar nieuws