Kom ook naar het Praathuis om Nederlands te spreken!

Wegens succes nodigt het Huis van Ochten vrijwilligers en statushouders van harte uit om onder het genot van een kopje koffie met elkaar in gesprek te gaan. We noemen dit het “Praathuis”. U bent als inwoner van Ochten van harte welkom op woensdag van 10.00-11.30 uur in het Dorpshuis in Ochten. Dit is een nieuwe locatie in verband met de grote belangstelling.

Statushouders zijn vluchtelingen die een (tijdelijke) verblijfsstatus gekregen hebben en in een woning in Neder-Betuwe wonen. Iedereen die hier komt wonen is in eerste instantie verplicht om een inburgeringsexamen te doen, maar naast dat schooltraject is het leren spreken van de Nederlandse taal erg belangrijk. Dat geldt vaak ook voor mensen die al langer in Nederland wonen.

Het laagdrempelige praathuis voorziet in een behoefte en daarom zoeken we nog meer vrijwilligers en nieuwkomers die met elkaar in gesprek willen gaan. Dat kan gaan over de krant van vandaag, over het weer en over het wonen in de Betuwe. Vanuit de bevlogen vrijwilligers zelf en vanuit de bibliotheek is er voldoende ondersteuning en materiaal om zelf ook wat meer wegwijs te worden hoe je mensen hierbij ondersteunt.

Heeft u als inwoner van Ochten interesse om als vrijwilliger of als nieuwkomer mee te doen, dan kunt u contact opnemen met Annelieke Steenbergen via anneliekesteenbergen@welzijnrivierstroom.nl of bel naar 0344 602337 of 06 47321364. Zij kan meer informatie geven en zorgt ervoor dat u in contact komt met het Huis van Ochten.

Praatgroepen Nederlands leren

Nieuw in Nederland en beter Nederlands leren praten? Het kan in Neder-Betuwe
(New in the Netherlands and you want to learn Dutch?)

Huis van Dodewaard
Vrijdagmiddag 14.00-15.00 uur
huisvandodewaard@gmail.com

Huis van Kesteren
Dinsdagochtend 10.00 uur-12.00 uur
Evert Oskam 06 22 55 55 75 of Yvonne van der Meer 0488 42 81 20

Huis van Opheusden

Dinsdagavond 18.30 uur-20.00 uur Vrouwen
Dinsdagavond 20.30 uur-22.00 uur Mannen
frederikeburgers@welzijnrivierstroom.nl

Huis van Ochten
Woensdagochtend 10-1130u
Locatie: Dorpshuis Ochten, Dokter M. van Drielplein 2
huisvanochten@outlook.com of anneliekesteenbergen@welzijnrivierstroom.nl

Terug naar nieuws