Informatieavond btw-sportvrijstelling

De verruiming van de btw-sportvrijstelling die per 1 januari ingaat is voor veel sportverenigingen financieel nadelig. De overheid wil dit compenseren met een nieuwe subsidieregeling. Financieel betekent dit nogal wat. Maar het biedt ook kansen voor clubs die tot nu toe geen btw-voordeel hadden. De informatieavond is op 9 januari.

De subsidie is heel breed. Het gaat om zowel investeringskosten in accommodaties als in sportmaterialen. Voor besturen van sportverenigingen is het goed om te weten wat dit alles kan betekenen voor de sportvereniging.

De investeringssubsidie kan vanaf 2 januari aangevraagd worden. Er zit 87 miljoen euro in de subsidiepot, maar toekenning vindt plaats op volgorde van binnenkomst. Het is dus zaak om er op tijd bij te zijn.

De informatieavond over de btw-sportvrijstelling is op woensdag 9 januari om 19.30 uur in het gemeentehuis in Maurik (inloop vanaf 19.00 uur). Joep Swinkels, fiscaal adviseur van de gemeente Buren, zal de financiƫle consequenties uit de doeken doen.

Hebt u vragen over de btw-sportvrijstelling en de subsidie? Stel ze vooraf! Dat komt de inhoud van de avond ten goede. Mail uw vragen naar clairevaessen@welzijnrivierstroom.nl.

Meer info

Terug naar nieuws