Hulppunt Lienden op afspraak weer open!

Vanaf 8 juni gaat het hulppunt Lienden weer open op afspraak. De tijden zijn , zoals vanouds, van 11.00 – 13.00 uur. Inwoners worden alleen geholpen op afspraak. Op die manier kunnen de vrijwilligers en medewerkers veilig werken en wordt u geholpen volgens de geldende coronarichtlijnen.

Om een afspraak te maken kunt u vanaf nu bellen naar Welzijn Rivierstroom van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 14.00 uur. Of u spreekt de voicemail in. Is bellen lastig dan kunt u ook een app sturen naar Magda Bakker 06 10 12 74 38. Wij plannen dan een afspraak voor u in.

Bij Hulppunt Lienden kun je terecht voor lastige brieven en formulieren, aanvragen van toeslagen, uitzoeken waar je recht op hebt en financiƫle of administratieve vragen waar je zelf niet uitkomt. Een vrijwilliger-thuisadministratie helpt je verder.

Welzijn Rivierstroom probeert de hulppunten zo laagdrempelig mogelijk te houden. “Er komen steeds meer mensen binnenlopen op onze hulppunten. Ook artsen, scholen en hulpverleners verwijzen steeds vaker naar ons door. We zijn blij om te zien dat mensen ons om hulp vragen.”

Dorpswerker Magda is heel tevreden over wat ze voor inwoners kunnen betekenen. “het hulppunt in Lienden is heel succesvol. We hopen straks uit te breiden naar het Klokhuis in het dorp Maurik.

Welzijn Rivierstroom zag dat er veel mensen jaarlijks terugkeerden om hulp bij het invullen van hun formulieren te vragen. Er bleek behoefte te zijn aan meer ondersteuning.

“We gingen ons verdiepen in de manier waarop we hulpvragers zo goed mogelijk konden ondersteunen op administratief gebied. Hoe kunnen we onze hulpvragers daar beter mee van dienst zijn? Dat was de achterliggende vraag waar de hulppunten op gebaseerd zijn.”

Hulppunt Lienden is voor alle inwoners van de gemeente Buren, maar vooral van Lienden en omgeving. Als het, door bijvoorbeeld werk, niet mogelijk is op maandag tussen 11.00 en 13.00 een afspraak in te plannen, dan kijken wij naar een andere mogelijkheid

Als u vragen heeft bel, app of mail met Magda Bakker, 06 10 12 74 38 magdabakker@welzijnrivierstroom.nl of bel met Welzijn Rivierstroom: 0344 60 23 37

Na 14.00 uur krijgt u de voicemail. Buiten die tijden kunt u een bericht inspreken. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.