Hoe meer welzijn hoe minder zorgbehoeften

Ben jij met een goed voornemen het nieuwe jaar ingegaan of was je eigenlijk al heel goed bezig? Een gezonde levensstijl heeft invloed op je welzijn. Als je mentaal en lichamelijk gezond bent, heb je minder zorgbehoeften.

Weet je dat als het je lukt om 40 dagen achter elkaar nieuw gedrag te tonen, dat we onze aanpassing makkelijker volhouden? De komende veertig dagen besteden we aandacht aan het belang van welzijn en gezondheid.

Landelijk
Januari en februari staat Welzijn Rivierstroom in het teken van Gezondheid & Welzijn ‘Dit thema is voor ons van belang omdat wij staan voor de welzijn van onze vrijwilligers en hulpvragers’, aldus Kitty van den Hoek, sociaal werker gemeente Rhenen. ‘En met landelijke initiatieven als dry january en E-healthweek sluit ons thema ook landelijk goed aan.’

Wat doet Welzijn Rivierstroom?
Of je nou wil stoppen met roken, je voeding drastisch wil aanpakken, meer wil bewegen of juist meer rust wilt inplannen? Deze maand vind je tips op onze Facebook en laten wij van Welzijn Rivierstroom ook zelf zien hoe wij in balans blijven.

Mantelzorger
‘Ben je mantelzorger dan vinden wij het belangrijk dat je naast het geven van mantelzorg ook blijft  functioneren in het dagelijks leven. Aandacht voor jouw welzijn wordt hierdoor extra belangrijk.’ Aldus Esther Morren Mantelzorgmakelaar. Een mantelzorgmakelaar treedt in contact met werkgevers om de mantelzorgers in het bedrijf te ondersteunen. Op die manier blijft mantelzorg en werk in balans.

Buurtsportcoaches
In samenwerking met de buurtsportcoaches van Samen in beweging! geven we tips over hoe je fit blijft buiten de deuren van de sportschool.

Over Welzijn Rivierstroom
Welzijn Rivierstroom is een ondernemende organisatie die zich samen met inwoners in de gemeenten Buren, Rhenen en Neder-Betuwe inzet voor een leefbare samenleving voor alle inwoners. Wij vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de samenleving. We bevorderen de samenredzaamheid en brengen mensen bij elkaar waar dat nog niet spontaan gebeurt.