Het loslaten van de zorg, hoe doe je dat?

Het verhuizen van uw partner naar een zorginstelling zet het leven van u als mantelzorger geheel op z’n kop. Minder zorgen over én voor diegene die u zo lief en vertrouwd is. Ondanks dat u betrokken blijft bij de zorg en altijd kan helpen zult u zorgtaken moeten loslaten.

Hoe moeilijk het is om die zorgen over te laten aan de zorgprofessionals en zorgeloos te kunnen genieten van uw partner?  Er komt ineens ruimte waar u op zoek moet gaan naar een eigen daginvulling. Diverse belangrijke items, waar u wellicht niet op was voorbereidt, komen door een dergelijke ingrijpende verhuizing op uw pad.

Op maandag 28 oktober vindt de bijeenkomst “Loslaten van zorg” plaats in zorgcentrum Elim.

U ontvangt toelichting over de voorwaarden en procedure over het verhuizen naar een zorginstelling. Hierbij wordt er ingegaan op wat dit voor u als mantelzorger betekent en hoe u hiermee kan omgaan. Niet alleen uw partner heeft aandacht nodig, maar ook u verdient onze aandacht!

Margriet van der Linden en Ciska Heemsbergen verzorgen deze bijeenkomst. En kunnen vanuit diverse praktijkervaringen met u delen wat zo belangrijk is. U kunt al uw vragen aan ze stellen.

Margriet van der Linden klantadviseur Zorgcentra De Betuwe o.a. Elim te Ochten en Ciska Heemsbergen, verpleegkundige en in opleiding tot geestelijk verzorger (voormalig coördinator woonzorggroep voor ouderen met dementie)

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de werkgroep mantelzorgsalon, met ook o.a. POH, STMT, ’t Anker, Zorgcentra De Betuwe en Welzijn Rivierstroom.

Praktische Informatie:
Inloop met koffie en thee 19:00 uur
Start bijeenkomst 19:30 uur
Einde: 21:00 uur
Locatie: Zorgcentrum Elim
Adres: Bartus van de Walstraat 2, 4051 AK Ochten
Kosten: geen kosten

Voor vragen over deze bijeenkomst kunt u contact opnemen met:
Caroline van Gessel, Projectmedewerker Dementie/Sociaal domein bij Zorgcentra De Betuwe
Bereikbaar op 06  238 460 64 of Esther Seijkens, sociaal werker bij Welzijn Rivierstroom op 06 334 210 37.

Terug naar nieuws