Helpt u mee met het opruimen van zwerfafval?

Op zaterdagochtend 6 juli was er een bescheiden aftrap met vrijwilligers om de omgeving van Kesteren op te schonen. Er werden maar liefst 8 volle vuilniszakken gevuld in slechts 1.5 uur wandelen. Dat is een mooie oogst, maar anderzijds toch ook wel opvallend veel afval.

Dit laat ook meteen zien hoe effectief deze aanpak is. Vooral blikjes en plastic verpakkingen werden er aangetroffen.

Goed begin…. Fotograaf Tijl Essens

 

Met verschillende bewoners een aantal afmeldingen voor deze ochtend en verschillende nieuwe aanmeldingen met bewoners uit de omgeving (o.a. Kesteren, Ochten en Opheusden) begint deze groep aardig te groeien. De betrokkenen gaven aan een goed gevoel over te houden om hier samen mee bezig te zijn. Je ziet bovendien meteen resultaat.

In de derde week van september organiseren we graag weer een opruimochtend. U bent van harte welkom hier aan deel te nemen. Gereedschap wordt geleverd. Voor de zwerfafvalbrigade maken verschillende organisaties zich sterk, waaronder Stichting Landschapsbeheer Gelderland, de gemeente Neder-Betuwe, Stichting Welzijn Rivierstroom en NME Betuwe. Vragen of opmerkingen? Contactgegevens t.essens@landschapsbeheergelderland.nl, 06 14135745.


Jong geleerd oud gedaan Fotograaf Tijl Essens

Terug naar nieuws