Magazine MantelKRACHT

Hier vindt u de Mantelzorgmagazines van het Mantelzorgknooppunt Rhenen. Tot eind 2021 heette het magazine ‘Voor Elkaar / Mantelzorg’ en per 2022 heet het MantelKRACHT. Klik op een magazine om deze te downloaden.

Bent u mantelzorger voor iemand in de gemeente Rhenen en wilt u het magazine ook ontvangen? Schrijf u dan in bij het Mantelzorgknooppunt Rhenen via mantelzorg@rhenen.nl of het inschrijfformulier op de pagina ‘Ik wil me aanmelden’. U kunt ook bellen naar het Huis van de Gemeente, tel. 0317 681 681. Dan verwijzen zij u telefonisch door naar één van onze medewerkers.

MantelKRACHT 2022 – nummer 1 (versie 8 maart 2022)

In deze editie staat het thema verbinding centraal. Met een artikel over ‘Zelfkennis als basis voor verbinding met anderen’ en een interessant stuk over aanrakingstherapie. Daarnaast krijgen we een inkijkje in het leven van de Rhenense Bart en zijn hulphond.

 

 

 

 

Magazine Voor Elkaar 2021-02 Zomer

Dit magazine heeft als onderwerp ‘het versterken van de mantelzorger’. In deze uitgave krijgt u kleine tips omtrent mantelzorg. Iemand anders voor uw naaste laten zorgen is soms niet makkelijk: lees er meer over in een artikel over een mantelzorger, haar man en hun vrijwilliger respijtzorger Marian.

Magazine Voor Elkaar 2021-01 Voorjaar

In dit nummer is de liefde het centrale thema. Met een liefdevolle column van de Rhenense relatietherapeut Cocky Drost en een mooie bespiegeling van mantelzorgcoach Richard Koekoek uit Rhenen. Verder artikelen over ‘als liefde leed wordt’, mantelzorg voor buren en vrienden en praktische informatie over hulp bij computers en formulieren.

Magazine Voor Elkaar 2020 Winter

In deze editie aandacht voor het combineren van mantelzorg met werk en beschermingsmiddelen (corona).

Magazine Voor Elkaar Herfsteditie 2020

In deze editie aandacht voor leefstijl en gezondheid. Hoe blijf je als mantelzorger fit? Wat is goede voeding? Hoe kom je aan voldoende nachtrust? Daarnaast artikelen over mantelzorg en lotgenotencontact in coronatijd.