Mantelzorgwaardering 2020

Het bieden van hulp en zorg aan je naaste: dat lijkt vanzelfsprekend maar dat is het niet. Elk jaar staan we daar even bij stil op 10 november, de Dag van de Mantelzorg. In 2020 krijgt deze dag vanwege Corona een andere invulling: geen centraal samenzijn, we brengen de waardering gewoon bij u aan de deur!

Mensen helpen elkaar, als familie, vrienden en buren. Dat vinden we samen heel gewoon. En door Corona is dat gevoel misschien nog wel sterker geworden. Maar dagelijks je partner eten geven, omdat hij of zij zelf geen bestek meer kan vasthouden, dat is wel wat anders. Of onderwijs en dagbesteding organiseren voor je zoon met autisme, dat vraagt veel. Het is soms kunst- en vliegwerk. En ondertussen ben je ook ‘gewoon’ familie of vriend van elkaar. Liefde en humor helpen om in balans te blijven en het fijn te hebben samen. Maar ook dat is niet vanzelfsprekend.

Waardering aan huis
Daarom willen de gemeente Rhenen en het Mantelzorgknooppunt mantelzorgers ook dit jaar weer een blijk van waardering geven. Op en rond 10 november, de Dag van de Mantelzorg. Persoonlijk, bij u aan de voordeur, als u in de gemeente Rhenen woont. Woont u elders, of heeft u liever geen bezoek aan de deur, dan versturen wij een attentie per post.

Staat u al ingeschreven?
U ontvangt de waardering wanneer u ingeschreven staat als mantelzorger bij het Mantelzorgknooppunt in Rhenen. Alle ingeschreven mantelzorgers krijgen komende week een brief met toelichting. Staat u nog niet ingeschreven? Mail naar mantelzorg@rhenen.nl of neem contact op met Marjolein Siebelink (Welzijn Rivierstroom) via 06 19 42 69 67.