Dag van de Mantelzorg 10 november 2022

Het bieden van hulp en zorg aan uw naaste: dat lijkt vanzelfsprekend maar dat is het niet. Elk jaar staan we daar even bij stil op of rond 10 november, de Dag van de Mantelzorg.

Welke invulling deze dag krijgt in 2022 houden we nog even geheim. Bent u ingeschreven als mantelzorger, dan krijgt u automatisch bericht. Nog niet ingeschreven? Dat kunt u doen op de pagina Inschrijven als mantelzorger.

Mensen helpen elkaar, als familie, vrienden en buren. Dat vinden we samen heel gewoon. En door Corona is dat gevoel misschien nog wel sterker geworden. Maar dagelijks je partner eten geven, omdat hij of zij zelf geen bestek meer kan vasthouden, dat is wel wat anders. Of onderwijs en dagbesteding organiseren voor je zoon met autisme, dat vraagt veel. Het is soms kunst- en vliegwerk. En ondertussen ben je ook ‘gewoon’ familie of vriend van elkaar. Liefde en humor helpen om in balans te blijven en het fijn te hebben samen. Maar ook dat is niet vanzelfsprekend.

Mantelzorgers verdienen daarom erkenning en waardering. Elk jaar, op of rond de Dag van de Mantelzorg op 10 november, krijgen mantelzorgers in de gemeente Rhenen daarom een attentie of een uitnodiging voor leuke activiteiten. De invulling hiervan in 2022 houden we nog even geheim.