Ik zoek contact met andere mantelzorgers

Voor een mantelzorger kan het fijn zijn om in contact te komen met andere mantelzorgers. Om ervaringen te delen en simpelweg te weten dat u niet de enige bent. Welzijn Rivierstroom organiseert een aantal ontmoetingsgroepen, waar we u graag meer informatie over geven. Ook als u een nieuwe groep wilt voorstellen of opzetten, laat het ons weten.

Ontmoetingsgroep Mantelzorg & Autisme

Zorgt u voor iemand met een vorm van autisme? Uw partner, of uw kind bijvoorbeeld? En zit u met vragen en ervaringen die u wilt delen met mensen die u begrijpen? Geef u dan op voor de ontmoetingsgroep voor mantelzorgers van mensen met een vorm van autisme. We willen deze groep in januari opstarten. De verwachting is dat de groep eens per maand bij elkaar gaat komen. Afhankelijk van de belangstelling organiseren we dat overdag of ’s avonds. Heeft u interesse of wilt u meer weten? Bel, app of mail dan naar Kitty van den Hoek, mantelzorgrhenen@welzijnrivierstroom.nl en 06 45 84 90 59.

Ontmoetingsgroep Mantelzorg & Dementie

Zorgt u voor iemand met dementie? Uw partner, of uw ouder bijvoorbeeld? En zit u met vragen en ervaringen die u wilt delen met mensen die u begrijpen? Kom dan eens kennismaken met de ontmoetingsgroep voor mantelzorgers van mensen met dementie. Deze groep komt eens per twee maanden bij elkaar, doorgaans overdag. Bij voldoende belangstelling organiseren we het ook graag ’s avonds. Desiree Helmond leidt het gesprek in goede banen en zorgt voor een prettige, vertrouwde sfeer. Heeft u interesse of wilt u meer weten? Bel, app of mail dan naar Kitty van den Hoek, mantelzorgrhenen@welzijnrivierstroom.nl en 06 45 84 90 59.

Ontmoetingsgroep ‘Verder na de mantelzorg’

Als u intensief voor iemand zorgt, kan dat veel met u doen. Uw naaste wordt steeds kwetsbaarder, de mantelzorg vraagt steeds meer van u. Plannen voor de toekomst gaan in de ijskast. En dan, toch nog onverwacht, komt uw naaste te overlijden. U bent geen mantelzorger meer. Gevoelens van verlies en rouw dienen zich aan.
Het kan helpen om uw ervaringen met anderen te delen. Met mensen die een vergelijkbare situatie hebben. En eigenlijk ‘aan één woord genoeg hebben’, omdat ze dezelfde ervaringen kennen.
Op verzoek organiseren wij een ontmoetingsgroep voor mensen die intensief mantelzorger zijn geweest. Graag horen wij of u hiervoor belangstelling heeft. Bel, app of mail dan naar Kitty van den Hoek, mantelzorgrhenen@welzijnrivierstroom.nl en 06 45 84 90 59.