Ik wil een training of cursus volgen

Als mantelzorger kunt u behoefte hebben aan een training of cursus. Bijvoorbeeld over het stellen van grenzen, het omgaan met een bepaald ziektebeeld of het verwerken van verlies. Hieronder vindt u wat het Mantelzorgknooppunt Rhenen op dit moment aanbiedt.

  • Workshop ‘Gezond slapen’

In deze workshop door Lia Timmer leer je beter in- en doorslapen en op een creatieve manier omgaan met je dromen. Aandacht geven aan je dromen geeft meer rust. Je krijgt zo meer inzicht in je persoonlijke situatie. De slaapadviezen en methode kun je direct in de praktijk toepassen.

Lia Timmer was werkzaam in de Jeugdzorg. Na een studie psychologie is zij zich gaan verdiepen in het onbewuste waar dromen zich afspelen. Vervolgens heeft zij gewerkt als psychologisch onderzoeker van gedrag en motivatie en coach/begeleider voor kinderen en volwassenen.

Datum: donderdag 15 december

Tijd: 19.00 – 21.00 uur – inloop vanaf 18.45

Locatie: Buurtgarage, Valleiweg 16, 3911 DD, Rhenen

Opgave: verplicht bij Elle Joosten via mantelzorg@rhenen.nl of 06 19 42 69 67

Kosten: €0

 

  • Training ‘Goed omgaan met dementie’

In deze training leren deelnemers hoe je goed kunt omgaan met mensen met dementie die je tegenkomt. Het eerste deel van de training gaat over dementie en het herkennen van dementie. In het tweede deel wordt geoefend met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Tot slot bespreken we hoe deelnemers het geleerde kunnen toepassen en geven we tips. Deze training is een basistraining voor mensen die meer willen weten over (het omgaan met) dementie. De training wordt gegeven door twee door ‘Samen dementievriendelijk’ opgeleide trainers.

Ter voorbereiding op de training op locatie vragen wij alle deelnemers om één of meerdere online trainingen te volgen via Trainingen | Samendementievriendelijk. Deze duren ongeveer 15 minuten en zijn gratis te volgen.

Datum: maandag 13 maart

Tijd: 19.00 – 21.30 uur – inloop vanaf 18.45

Locatie: Buurtgarage, Valleiweg 16, 3911 DD, Rhenen

Opgave: verplicht bij Elle Joosten via mantelzorg@rhenen.nl of 06 19 42 69 67

Kosten: €0

 

Meer activiteiten volgen, dus houdt deze pagina in de gaten!