Winterkleurplaat

Kleur een Neder-Betuws dorp… en geef je kleurplaat aan iemand die door corona veel thuis zit!

Kinderen kunnen het dorp waar ze wonen in Neder-Betuwe inkleuren. Die kleurplaat doen ze bij iemand in de brievenbus waarvan ze denken dat die persoon door corona veel alleen thuis zit. Er zijn zes prachtige winterkleurplaten van Dodewaard, Ochten, Opheusden, Kesteren, IJzendoorn en Echteld.

 

Wat moet u doen?

  1. Download en print hieronder een kleurplaat voor uw kind
  2. Zit u op Instagram of Facebook? Maak een foto! #KLEURJEDORP en #EENTEGENEENZAAMHEID. 
  3. Bezorg de kleurplaat met uw kind bij iemand die veel alleen thuis zit. Let op coronaveiligheid!

 

Download hier uw kleurplaat

Dodewaard

Echteld

IJzendoorn

Kesteren

Ochten

Opheusden

 

Waarom kleurplaaten?

Het is een idee van Anja van Groningen-Berends die reageerde op een bericht over één tegen eenzaamheid. Anja leek het leuk om een kleurplaat te laten maken van de dorpen in Neder-Betuwe en ging ermee aan de slag. Kinderen kunnen de kleurplaat inkleuren en aan mensen in de buurt geven waarvan ze denken dat die veel alleen zijn. Ongeveer 36% van de inwoner in Neder-Betuwe voelt zich wel eens eenzaam. Zeker nu door corona zitten veel mensen alleen thuis.

Anja doet dit om inwoners dichterbij elkaar te brengen en het warme dorpsgevoel weer terug te krijgen in de dorpen. Elkaar steunen in deze zware tijden. Denk ook aan bedrijven en mensen die nu zwaar getroffen worden door corona. Zij kunnen ook een steuntje in de rug gebruiken.

Lenie Batterink reageerde weer op de oproep van Anja en heeft de kleurplaten gemaakt. Lenie tekent wel vaker onder de naam Leentjelot. Het zijn prachtige winterplaten geworden van de zes dorpen in Neder-Betuwe waar ook de buurtschappen staan benoemd. Lenie heeft expres in de kleurplaat ruimte gemaakt waar een boodschap in geschreven kan worden.

Welzijn Rivierstroom heeft Anja geholpen haar idee te realiseren. Anja is de drijvende kracht en wij kijken hoe ze deze mooie gedachte waar kan maken. Inwoners die zelf ook een idee hebben of iets willen doen tegen eenzaamheid kunnen contact opnemen met Welzijn Rivierstroom.

Waarom Een tegen eenzaamheid

Het doel van Eén tegen eenzaamheid is de trend van eenzaamheid onder ouderen te doorbreken door met heel veel partners eenzaamheid eerder te signaleren en te doorbreken. Dit doen we met zowel een landelijke coalitie als in elke gemeente een lokale coalitie. Lokale coalities vormen daarbij dus de spil van de aanpak tegen eenzaamheid.

Ook Neder-Betuwe doet hieraan mee. Meer weten? Kijk op www.eentegeneenzaamheid.nl