Beleven en ontmoeten: cultuur verbindt!

Bron: Pexels

HELAAS IS HET BESCHIKBARE BUDGET VOOR HET CULTUURPACT OP! ER ZIJN GEEN AANVRAGEN MEER MOGELIJK.

Organiseert u in Neder-Betuwe bijeenkomsten, een club of andere activiteit waar veel 50+’ers aan deelnemen? Goed nieuws, dan kunt u kosteloos een kunstenaar inschakelen voor een workshop, voorstelling, korte cursus of activiteit! Hij of zij komt één of enkele keren bij jullie langs voor een extra bijzondere activiteit.

Wie kunnen een kunstenaar inschakelen?

  • Inwoners, clubs, verenigingen & organisaties van activiteiten in Neder-Betuwe
  • in de leeftijdscategorie 50+

Bijeenkomsten van clubs dragen bij aan het vergroten van verbinding en verminderen van eenzaamheid onder inwoners. Dat vinden wij belangrijk en willen we een duwtje in de rug geven door bij te dragen aan een extra bijzondere samenkomst!

Cultuur verbindt!

Via Welzijn Rivierstroom kunt u gratis een kunstenaar inschakelen voor één of enkele  activiteiten. Trakteer uw leden of bezoekers bijvoorbeeld op een fotoworkshop, schilderlessen of zangles. U kunt kiezen uit verschillende kunstvormen, waaronder schrijven, beeldende kunst, dans, fotografie en theater.

Bekijk hier aanbod van kunstenaars

 

Hoe werkt het?

Bron: Pixabay

U neemt contact met ons op en wij matchen u aan de kunstenaar naar keuze. Het contact met de kunstenaar regelt u vervolgens zelf, de financiering regelen wij. Zaalhuur, koffie etc. regelt u natuurlijk ook zelf zoals u altijd doet. Betalen uw deelnemers normaal gesproken voor bezoeken aan uw activiteit? Dan kunt u de introducés natuurlijk om een eigen bijdrage vragen.

 

Let op! Er is een beperkt aantal lessen mogelijk. Geef u dus snel op om zeker te weten dat de kunstenaar van uw keuze beschikbaar is.

Kleine lettertjes?

Bron: Pixabay

Ons doel is om sterkere sociale verbinding te creëren door middel van bijzondere activiteiten die mensen samenbrengen. Het inschakelen van een kunstenaar is voor u én uw bezoekers of leden daarom kosteloos. Wel hebben we een paar wensen:

  • er zijn minimaal 6 – 8 deelnemers van uw club of vereniging bij de activiteit aanwezig;
  • u vraagt de deelnemers van uw activiteit om een introducé mee te nemen, bijvoorbeeld een buurvrouw, kennis of vriend die alleen thuiszit of behoefte heeft aan een leuk uitje;
  • we ontvangen achteraf graag een foto van de activiteit (met toestemming van de deelnemers!) en een paar regels tekst over hoe jullie het vonden. Dat plaatsen we op onze website en socialmediakanalen.

 

Voor kunstenaars

Bent u zelf kunstenaar (schrijver, fotograaf, docent zang/theater/dans etc.) en wilt u bijdragen aan sociale verbinding in Neder-Betuwe? Klik hier om u aan te melden. Voor kunstenaars stellen we uiteraard een vergoeding beschikbaar.

 

(c) Cultuur verbindt is een project van Zinder en wordt in Neder-Betuwe uitgevoerd door Welzijn Rivierstroom