Mantelzorgwaardering 2018

De gemeente Buren heeft waardering voor de inzet van mantelzorgers en wil hen ook in 2018 waarderen met een VVV- bon van € 35,-. U kunt zich als mantelzorger aanmelden of afmelden voor de mantelzorgwaardering 2018, via dit formulier.

Bent u mantelzorger maar heeft u dit nog niet kenbaar gemaakt bij het Mantelzorgsteunpunt Buren.
Voor het aanvragen van de mantelzorgwaardering verzoeken wij ‘nieuwe mantelzorgers’het bijgaande aanvraagformulier volledig in te vullen.
Aanvragen kunnen worden ingediend tot 1 januari 2019

Wanneer komt u in aanmerking 

  • Mantelzorg is alle hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. Ook minder intensieve hulp, de hulp aan huisgenoten en de hulp aan instellingsbewoners zijn meegenomen. Mantelzorg is hulp die verder gaat dan de zo genoemde ‘gebruikelijke hulp’.
  • Het gaat om onbetaalde hulp, en mantelzorg kan nooit als een verplichting aan iemand opgelegd worden. Hulp aan mensen zonder gezondheidsbeperking, zoals oppassen op gezonde kleinkinderen, valt buiten de definitie.
  • Degene waaraan u mantelzorg verleent moet inwoner zijn van de gemeente Buren. Deze kan zelfstandig wonen, maar ook in een instelling.
  • Er kan één mantelzorgwaardering per mantelzorgvrager ingediend worden.

Wenst u geen mantelzorgwaardering te ontvangen
Bent u mantelzorger maar wenst u geen mantelzorgwaardering te ontvangen dan kunt u dit ook aangeven op dit formulier

Wenst u wel de mantelzorgwaardering te ontvangen
Staat u als mantelzorger geregistreerd bij het Mantelzorgsteunpunt Buren dan hoeft u geen aanvraag in te dienen Want u ontvangt de mantelzorgwaardering automatisch

Omdat u een aanvraag voor de mantelzorgwaardering 2018 heeft ingediend wordt u ingeschreven als mantelzorger en ontvangt de mantelzorgnieuwsbrief en kunt u gebruik maken van de mogelijkheden van het Mantelzorgsteunpunt Buren

Velden met een * zijn verplicht