Agenda

21 september 2018
Netwerklunch voor organisaties in de vrijwillige hulp, ondersteuning en zorg.
Elkaar weten te vinden, elkaar kennen, van elkaar weten wat we doen, gezichten zien en persoonlijk contact. Iemand van de gemeente is aanwezig om iets te vertellen over de toekomst van vrijwilligersondersteuning. Werkgroep Caritas Maurik presenteert zichzelf zodat andere vrijwilligersorganisaties weten wat Caritas Maurik doet, voor zie en hoe zij te vinden is.

3 september 2018
Herkennen en bespreken van laaggeletterdheid
Wat doe je als je als vrijwilliger ziet of het vermoeden krijgt dat iemand niet goed kan lezen en schrijven? Wat is dat eigenlijk ‘laaggeletterdheid’? Hoe herken je het? Hoe maak je het bespreekbaar? Wat zijn de mogelijkheden?

8 mei 2018
Privacy en vrijwilligersorganisaties
In deze workshop krijgen organisaties een korte toelichting op de nieuwe wet, is er gelegenheid om vragen te stellen en krijgen organisaties handvatten om zelf aan de slag te gaan met de praktische uitwerking van de nieuwe wet. De workshop is bedoeld voor organisaties die nog niet begonnen zijn met de nieuwe privacyregels of er net een begin mee hebben gemaakt.

11 april 2018
De invloed van de omgeving op mensen met dementie
Wat de omgeving doet met mensen met dementie, is het thema van een workshop in Lienden. Welzijn Rivierstroom nodigt met name vrijwilligers, die direct of indirect te maken hebben met mensen met dementie, uit om zich aan te melden.

15 maart 2018
Workshop:
‘Paasarrangement maken’
Het duurt nog even voordat we in maart 2018 beland zijn maar we wilden u nu alvast in kennis stellen van deze activiteit. Omdat wederom een aantal mantelzorgers hebben laten weten dat ze het gezellig vinden om samen te bloemschikken

8, 15, 22 en 29 maart, 5, 12, 19 en 26 april 2018
Voluit leven  (8 bijeenkomsten)
Iedereen wil een prettig leven. Veel mensen zijn ervan overtuigd dat dit pas kan beginnen als ze geen last meer hebben van angsten of somberheid, als ze niet meer moe zijn of als ze hun onzekerheid te boven zijn.

15 februari 2018
De Kunst van het ouder worden
Soms lukt het niet om uw verlieservaringen na overlijden, scheiding of ziekte alleen te verwerken. En dan is het juist goed om met andere mensen over uw ervaringen te praten en deze te delen.

15 november 2017
Grenzen aan vrijwilligerswerk
Wat mag je van vrijwilligers vragen? Wat mogen vrijwilligers wel doen en wat niet? Over ‘grenzen aan vrijwilligerswerk’ organiseert Vrijwilligerssteunpunt Buren een bijeenkomst.
Deelnemers zijn zich na deze bijeenkomst beter bewust van wat uw eigen grenzen (mogen) zijn en waar zij terecht kunnen met vragen daarover.

8 juni 2017
Projectvoorstel Schrijven
Hoe komt mijn idee goed op papier?
In 1 dagdeel leren hoe je een goed projectvoorstel kunt schrijven en waar je op moet letten
Kom dan naar onze workshop.

9 en 23 mei en 6 juni 2017
Fotografie voor vrijwilligersorganisaties
Mooi beeldmateriaal is steeds belangrijker voor het presenteren van de vereniging of een activiteit. Hoe zorg je ervoor dat je foto’s er goed uitzien? In mei start een training van drie dinsdagavonden voor vrijwilligersorganisaties die aan de kwaliteit van hun PR willen werken.

2 en 9 november 2016
Sociale Hygiëne in Maurik
Vrijwilligersorganisaties die alcohol willen schenken hebben een vergunning van de gemeente nodig. Daarvoor is een diploma Sociale Hygiëne vereist.

16 november 2016
Meer vrijwilligers in Kortere Tijd (MVKT)
Een avond voor sportverenigingen die meer leden willen activeren voor de eigen club. MVKT is een beproefde en erkend succesvolle methodiek om vrijwilligers te werven onder de clubleden. Op 16 november krijgen belangstellenden alle informatie die nodig is en kunnen vragen gesteld worden. Bij voldoende belangstelling kan nog dit jaar met het traject gestart worden.