Eenzaam of alleen?

Iedereen voelt zich wel eens alleen. Veel medewerkers van Welzijn Rivierstroom kennen dat gevoel en horen het ook van inwoners in de dorpen. Het hoort bij het leven. Soms duurt dat gevoel maar even, soms langer. Het is niet altijd dat je niemand kent of ziet. Het kan ook zijn dat je te weinig mensen kent, waar je een band mee hebt.

Denk aan een alleenstaande moeder die heel gelukkig is met haar 6 kinderen. Die zal weinig tijd hebben om zich alleen te voelen. Toch kan zij gevoelens van eenzaamheid ervaren, omdat ze niemand heeft om haar eigen problemen mee te delen.  Of een man van 76 die zijn vrouw is verloren. Misschien fietst hij nog veel, gaat naar het klaverjassen, maar elke keer als hij thuiskomt is het donker en stil. Dan mist hij zijn vrouw weer. En dat meisje van 17 dat niet zo goed in de groep ligt? Zou zij zich eenzaam voelen? Ze heeft wel contacten, maar vindt het lastig om zich open te stellen. Ze zit veel alleen thuis.

Mensen zijn gemaakt om contact te hebben. Dat gaat niet altijd vanzelf. De beste mix volgens onderzoekers is een aantal leuke contacten bij de sport/kerk en daarnaast een paar mensen in je omgeving met wie je meer kunt delen over je leven.

Gevoelens van eenzaamheid horen bij het leven. Maar als je er langer last van, is het niet raar om hulp te vragen. Inwoners die niet weten waar ze terecht kunnen, zijn altijd welkom bij het Sociaal team in hun gemeente of bij Welzijn Rivierstroom. Bel 0344-60 23 37 of mail naar info@welzijnrivierstroom.nl. Wij helpen je graag verder op weg met tips en informatie bij wie je terecht kunt.