Een goede buur…??

De coronacrisis houdt Rhenenaren veelal binnenshuis. Het virus houdt ons in zijn greep.
Juist in deze tijd is het nodig dat we voor elkaar klaar staan en dat we, al is het met 1,5 meter afstand, een praatje kunnen maken. Dat helpt om je niet alleen te voelen in deze barre tijd. Irritaties of ruzies kunnen we er dan ook niet goed bij hebben!

Maar mensen zijn noodgedwongen meer thuis en ouders worden ineens leerkrachten. Het zijn ongebruikelijke situaties die kunnen leiden tot irritaties, zowel binnen- als buitenshuis. Gelukkig zien we niet meer meldingen bij buurtbemiddeling, sterker nog het is juist erg rustig!

Wel is er landelijk enige ongerustheid dat als de situatie langer duurt er meer conflicten en irritaties zouden kunnen ontstaan. Op dit moment kunnen er geen huisbezoeken gedaan worden, in ieder geval tot 1 juni,  maar er kan altijd contact opgenomen worden met buurtbemiddeling! Hetzij via de telefoon of via de e-mail! Buurtbemiddeling zal dan advies geven hoe u het beste met de situatie om kunt gaan.

In geval van een conflict of sluimerende irritatie, raden wij aan in gesprek te gaan met de buren, met anderhalve meter afstand of via videobellen.  Wacht niet te lang tot de ergernis zich opkropt! Blijf rustig en vertel wat de situatie met jou doet, waar de overlast schuilt en wat de gevolgen voor jou zijn. Slecht slapen bijvoorbeeld, angsten of andere klachten! Belangrijk is dat buren naar elkaar luisteren en elkaars relaas serieus nemen. Een ander beleeft een situatie waarschijnlijk anders dan jij. Door naar elkaar te luisteren, groeit er hopelijk begrip.

Voor tips over hoe om te gaan met je buren: www.problemenmetjeburen.nl

Wanneer een gesprek niet mogelijk lijkt, of een conflict uit de hand dreigt te lopen, is het zinvol contact op te nemen met buurtbemiddeling, via de website  van Welzijn Rivierstroom het contactformulier invullen

Of  contact opnemen met de coördinator Jolanda Huizing jolandahuizinga@welzijnrivierstroom.nl of tel 0647547277