Duizend euro sparen

Uit recente cijfers van GGD-Gelderland Zuid blijkt dat 1 op de 5 gezinnen met jonge kinderen uit Neder-Betuwe geen 1.000 euro beschikbaar heeft voor noodzakelijke uitgave en 1 op de 10 gezinnen met jonge kinderen moeite heeft met rondkomen. Klik hier voor meer informatie

Jouw inzet als vrijwilliger thuisadministratie is ontzettend belangrijk om naast het ondersteunen en het oplossen van de vraag samen met de inwoner mogelijkheden te creëren om toch wat geld opzij te zetten.

Het Nibud heeft haar rekentool BufferBerekenaar uitgebreid met een extra stap: het actieplan. Invullers van de tool die hun gewenste bufferbedrag nog niet beschikbaar hebben, worden zo op weg geholpen om daar een maandelijks bedrag voor opzij te gaan zetten.

De BufferBerekenaar is de meest populaire tool van het Nibud. Hij wordt jaarlijks zo’n 200.000 keer wordt ingevuld op Nibud.nl. De tool is bedoeld om snel inzicht te krijgen welk bedrag in een huishouden verstandig is om achter de hand te hebben voor moeilijk te plannen, maar noodzakelijke uitgaven, zoals reparaties of onderhoud aan een woning.

Wil je meer lezen over de bufferberekenaar, lees dan hier het artikel van het Nibud

Terug naar nieuws