Buurtbemiddeling

Buren in Rhenen die ruzie krijgen kunnen sinds een aantal maanden buurtbemiddeling inschakelen.

De meest voorkomende problemen ontstaan over geluidsoverlast, dieren, kinderen die lawaai maken, parkeeroverlast, tuin- en grondgeschillen en elkaar lastig vallen of pesten.

Het beste is natuurlijk als buren er zelf uit komen, maar dat lukt niet altijd. Buurtbemiddelaars kunnen dan helpen om tot een oplossing te komen. Zij zijn neutraal, oordelen niet en hebben geheimhoudingsplicht. Zij hebben een training gevolgd om het gesprek tussen buren weer op gang te helpen.

Buurtbemiddeling werkt het beste als er in een beginnend stadium van een conflict bemiddeld wordt. Hoe langer een situatie duurt hoe stroever de verhoudingen worden. Wacht dus niet te lang als er een probleem is met de buren om buurtbemiddeling in te schakelen. Als u twijfelt of u buurtbemiddeling wilt inschakelen kunt u altijd even bellen met de coördinator om het probleem voor te leggen.

Niet elk conflict leent zich voor Buurtbemiddeling. Bijvoorbeeld als er sprake is van drugs-of alcoholverslaving, psychiatrische problematiek, buitensporig geweld of strafbare feiten. Verder is Buurtbemiddeling niet geschikt voor crisissituaties, familieconflicten of onenigheid met instanties.

Meer weten over Buurtbemiddeling? Neem contact op met de coördinator Jolanda Huizinga Zij is bereikbaar op telefoonnummer 0647547277 of per e-mail: jolandahuizinga@welzijnrivierstroom.nl

Terug naar nieuws