Basistraining voor taalvrijwilligers in Buren

Inwoners van de gemeente Buren die volwassenen beter willen leren spreken, lezen of schrijven kunnen in november deelnemen aan een training. De taalvrijwilligers gaan laaggeletterde Nederlanders begeleiden of mensen met een andere moedertaal.

Vrijwilligerssteunpunt Buren organiseert de training in samenwerking met Stichting Lezen en Schrijven. De taalvrijwilligers gaan mensen individueel of in een groepje helpen met de taal. Tijdens de cursus krijgen de deelnemers informatie over de achtergrond van doelgroepen, hoe volwassenen leren en wat goede begeleiding één op één of in een groep inhoudt. Deelnemers maken kennis met geschikt lesmateriaal en een startpakket. Na afloop zijn de cursisten in staat om als taalvrijwilliger aan de slag te gaan.

De basistraining voor taalvrijwilligers is op de donderdagmiddagen 3, 10, 17 en 24 november van 13.00 tot 16.00 uur in één van de kernen in de gemeente Buren. De exacte locatie wordt later bekendgemaakt. De training is gratis, maar alleen bedoeld voor mensen die zich daadwerkelijk als taalvrijwilliger willen gaan inzetten en zich als vrijwilliger inschrijven. De cursus bestaat uit vier dagdelen en het is de bedoeling dat u die allemaal volgt. Na het volgen van de training ontvangen de deelnemers een certificaat.

Aanmelding en informatie: vrijwilligersburen@welzijnrivierstroom.nl 0344-602337.

Terug naar nieuws