2012 Nationaal Jaar van het Vrijwilligerswerk?

‘Een actieve rol spelen om een Nationaal Jaar van het Vrijwilligerswerk in 2021 mogelijk te maken’. Dat vraagt de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) en tientallen andere vrijwilligersorganisaties van de minister van VWS.

Het Nationaal Jaar van het Vrijwilligerswerk moet een jaar worden waarin aandacht komt voor wat mensen in Nederland voor elkaar en voor de samenleving betekenen. Aandacht voor mensen die zich inzetten, los van enig financieel gewin, maar gewoon omdat het kan en uit solidariteit. Vragen is nog steeds de beste manier om vrijwilligers te werven. Daarom zal in het Jaar van het Vrijwilligerswerk iedereen, wie dan ook, gevraagd worden om zich op de een of andere manier vrijwillig in te zetten voor de samenleving. In de sport, de natuur, de zorg, de cultuur en al die talloze andere plekken waarin onze samenleving tot uitdrukking komt.

Tijdens het NOV-congres ondertekende Claire Vaessen namens Welzijn Rivierstroom de oproep aan minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). NOV en vele andere vrijwilligersorganisaties vragen de minister om ook zijn handtekening te zetten onder dit voornemen om vervolgens samen een actieve rol te spelen in het mogelijk maken van een Nationaal Jaar van het Vrijwilligerswerk in 2021. Een jaar dat ‘van ons allemaal’ moet zijn. NOV zal zich sterk maken om draagvlak te creëren en financiering te vinden.

NOV-congres Ondertekening voor Jaar van Vrijwilligerswerk 2021

Terug naar nieuws