Mijn dorp of buurt

Wilt u iets doen in uw dorp of buurt? De opbouwwerker van Welzijn Rivierstroom biedt ondersteuning! Een opbouwwerker ondersteunt bewoners bij hun plannen en initiatieven om hun buurt of dorp mooier en prettiger te maken. Dit heeft alles te maken met hoe mensen met elkaar omgaan, de kwaliteit van de leefomgeving, een veilig gevoel en de aanwezigheid van goede voorzieningen.

Vaak weten bewoners hoe zij de problemen in de buurt kunnen aanpakken en hebben zij goede ideeën om de buurt beter en gezelliger te maken. De opbouwwerker richt zich op initiatieven in een buurt die gedragen worden door meerdere bewoners en stimuleert bewoners om zich gezamenlijk in te zetten voor het dorp. Door ideeën met andere dorpsbewoners te bespreken, komen vaak talenten en verborgen kwaliteiten van bewoners tevoorschijn. En daar wordt een buurt of dorp alleen maar beter van!

De opbouwwerker kent het dorp en de bewoners. Hij is op de hoogte van eventuele knelpunten en vangt signalen op. Bovendien is hij onafhankelijk en onpartijdig en werkt hij nauw samen met gemeente, welzijns- en zorginstellingen, woningbouw, politie, maatschappelijk werk, scholen, vrijwilligersorganisaties en kerken in het dorp.

Opbouwwerk is “Voor, door en met elkaar én voor iedereen”

 

Heeft u wensen, vragen of wilt u iets doen samen met andere inwoners in u dorp?

U mist iets in uw dorp of gemeente en wilt daar graag iets voor organiseren. Maar hoe pakt u dat aan? Wie kan u helpen en hoe kunt u dat financieren? Welzijn Rivierstroom helpt u graag verder. Wij kunnen u ondersteunen bij het verder uitwerken van uw idee en denken met u mee hoe u samen met andere dorpsbewoners uw idee kunt uitvoeren. Bel gerust naar het algemeen telefoonnummer op 0344-602337 of kijk bij de dorpen voor contactpersonen:

 

Neder-Betuwe algemeen

Telefoon 0344-602337

info@welzijnrivierstroom.nl

 

Kesteren

Esther Seijkens

Telefoon 06-33421037

estherseijkens@welzijnrivierstroom.nl

Dodewaard

Folkert Kooistra

Telefoon: 06 19544160

folkertkooistra@welzijnrivierstroom.nl

Opheusden

Frederike Burgers

Telefoon: 06-22615246

frederikeburgers@welzijnrivierstroom.nl

Ochten

Annelieke Steenbergen

Telefoon 06-47321364

anneliekesteenbergen@welzijnrivierstroom.nl